Húha témánál vagyok! Ugye az első, mindenből nagyon fontos. Az első szó, az első lépés, az első szavak, az első csók, stb... Na de most itt ételekről van szó kérem. Sokáig gondolkoztam mi lehetne az első étel amit ide felteszek. Keresgettem, nézegetettem bonyolultabbnál bonyolultabb recepteket, hogy én majd jól elkápráztatok mindenkit, hogy milyen fantasztikus szakácsnő vagyok (egyébként az vagyok:))). Aztán rájöttem, mint mindenben, itt is az egyszerű több. Ezért maradtam annál, hogy azt fogom feltenni, amit aznap épp rittyentek a kis családomnak. Ez ma egy végtelen egyszerű virslis tarhonya. Semmi extra, vagyis mégis van benne egy kis extra, egy kis őrület. Ugyanis az én virlis tarhonyám egy kicsit más, mert rakok bele egy két szokatlan dolgot. Hozzávalók: 1 közepes hagyma 2 paprika 2 paradicsom (ha még nincs paradicsomszezon, akkor én kiváltom hámozott paradicsommal, vagy paradicsomlével) 1 petrezselyem 1 sárgarépa negyed zellergumó, 20 dkg tarhonya, 3 virsli (tejérzékeny gyerekeknek Scooby Doo virsli) Szóval jól látjátok, én megbolondítom egy kis zeller, répa, petrezselyem ízvilággal. Nagyon különleges lesz tőle.
Elkészítés:
A hagymát kevés olajon átforgatom, belerakom a lereszelt répát, petrezselymet, zellert, a darabokra vágott paprikát, paradicsomot. Beleszórom a tarhonyát, majd felöntöm annyi paradicsomlével, hogy bőven ellepje. Beledobálom a karikára vágott virslit, sózom, borsozom, és fedő alatt kb. félóra alatt lassú tűzön pöszörögtetem. Vigyázat nagy lángon könnyen odakap! Végül pár percig pihentetem. Akkor a legtutibb, ha kicsi lé marad rajta:)
Először is gratulálok az új blogodhoz!:) Kitartást, sok időt és türelmet kívánok Neked!:)
VálaszTörlésMásodszor, emlékszem erre a receptre, csak akkor még őrület nem volt benne, azok mi voltunk mellé.:)
Kíváncsian várom a folytatást és már most a RAJONGÓD vagyok, így csupa nagy betűvel!:)
Köszi-köszi!!
VálaszTörlésIgazából a kedvedért raktam fel ezt a receptet, mert tudom, hogy imádod!!!!