Ma este egy nagyon gyors, könnyű és egészséges ételt készítettem. A duplamagos csirke alapja vékonyra kiklopfolt csirkemell, amit finom szószban áztatás után, szezámmag és napraforgómag keverékében forgattam meg. Miután a csirkemell jól érezte magát, és jól elázott, közepesen forró olajban gyorsan kisütöttem. Friss salátával valami isteni, ahogy a napraforgómag és a szezámmag kéregszerűen rásül a husikára.
Hozzávalók:
4 csirkemell vékonyra klopfolva
2 tojás
só, bors, szójaszósz
szezámmag és napraforgómag
Először elkészül a szósz: 2 tojást, sót, borsot, és két kanál szójaszószt habosra keverek, ebbe helyezem a vékonyra vert csirkehusikat legalább fél órára. Felmelegítek olajat, és a napraforgómag és szezámmag keverékébe panírozott husikákat átsütöm kb 5 perc alatt. Ropogós fejessaláta vagy párolt vegyes zöldség köret passzol hozzá legjobban.
Rá kellett jönnöm már sok-sok próbálkozás után, hogy a családból leginkább én vagyok az aki szívesen kipróbál újdonságokat, a többiek nem annyira, így sütöttem néhány szelet natúr csirkemell szeletet is a biztonság kedvéért.:))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése